A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - mei 2019


De kerk in Afrika, gist van de eenheid

 

 

Mei 2019. De Video van de Paus: Afrika zit vol contrasten die een essentieel onderdeel van haar identiteit vormen. In het rijke Afrikaanse continent zet de kerk zich in voor eenheid in verscheidenheid; waarbij zij etnische en taalkundige scheidslijnen respecteert.

“De etnische, linguïstische en tribale verdeeldheid van Afrika kan worden overwonnen door eenheid in verscheidenheid te bevorderen.

Ik wil de zusters, priesters, leken en missionarissen bedanken voor hun werk voor de dialoog en de verzoening tussen de verschillende sectoren van de Afrikaanse samenleving.

Laten we deze maand bidden zodat de Kerk in Afrika door de inzet van haar leden een gist zal zijn onder alle volken, een teken van hoop voor dit continent.”

De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen van de mensheid en de missie van de Kerk.

Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed): http://www.biddenmetdepaus.org 

Wil je meer video's zien over de gebedsintenties van de Paus? Je vindt ze op http://www.devideovandepaus.org 

 

Activiteiten

20 mei - lezing over Bernadette Soubirous - Valkenswaard

br. Bert Tilmans geeft een lezing in de pastorie in Valkenswaard om 20:00 uur over het leven van Bernadette Soubirous
meer >>

21 Mei - Verdiepingsavond 19:30 - Pastorie Waalre

Op de derde dinsdag van de maand komen we samen in de pastorie van Aalst of Waalre om samen het Evangelie van de zondag te lezen en samen te bespreken.
meer >>

23 mei - Lezing Frank Bosman - Valkenswaard

Op donderdagavond 23 mei verzorgt Frank Bosman een lezing rond zijn onlangs verschenen boek: “Vader, dochter, Heilige Geest”. De lezing zal om 19.30 uur beginnen in het parochiecentrum van de Nicolaaspastorie te Valkenswaard..
meer >>