A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

maria


Nieuws

Video van de Paus - oktober 2019


Een missionaire opleving in de kerk – De video van de Paus 10 - Oktober 2019

Paus Franciscus heeft een buitengewone missiemaand afgekondigd waarmee hij ons eraan wil herinneren dat we in een permanente staat van missie leven. Elke gedoopte man of vrouw heeft een missie. Een missie die niet gericht is op bekering, maar om de redding door Christus te laten zien met respect voor de vrijheid van iedereen.

“Vandaag is er een nieuwe impuls nodig in de missieactiviteit van de kerk om de uitdaging aan te gaan om Jezus’ dood en verrijzenis ​​te verkondigen. De periferieën bereiken, de middens waarin mensen leven, de culturele en religieuze milieus die veraf staan van het Evangelie – dit is wat we bedoelen met missio ad gentes. En vergeet niet dat de kern van de zending van de Kerk is: het gebed.

Laten we in deze buitengewone missiemaand bidden zodat de Heilige Geest een nieuwe missionaire opleving zal teweegbrengen bij alle gedoopten en zij die gezonden zijn door de kerk van Christus.” De Video van de Paus verspreidt elke maand de gebedsintenties van de Heilige Vader voor de uitdagingen aan de mensheid en de missie van de kerk.

Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed): http://www.biddenmetdepaus.org

Activiteiten

25 oktober - Bijeenkomst tienergroep I Will - vanaf 19:30 uur in Aalst

Heb jij er weer zin in? Deze avond staat in het thema van avontuur en spanning. We leren de H. Martinus beter kennen.
meer >>

25 oktober - Filmavond in de Agnus Dei kerk in Aalst - aanvang 19:30 uur

Vertoond wordt de film 'Girl'
meer >>

25 oktober - lezing 15 tot 25 jaar - Theologie van het lichaam - Locatie: pastorie St. Joris parochie in Eindhoven. Inloop vanaf 19:30 uur. Start: 20:00 uur

Een thema-avond over ‘Theology of the Body’ voor tieners en jongeren tussen 15 en 25 jaar. De ‘Theology of the Body’ is de revolutionaire visie van Johannes Paulus II op de menselijke persoon: lichaam en ziel, liefde en
meer >>