Adres:
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

Onze Parochie

De R.K. Parochie H. Willibrord, ontstaan door het samengaan van de voormalige parochies H. Familie (Aalst), de H. Nicolaas (Valkenswaard e.o.) en de H. Willibrordus (Waalre) is op 1 januari 2014 van start gegaan.

Het gebied dat de huidige R.K. Parochie H. Willibrord beslaat is nagenoeg identiek aan het domein dat door de illustere heer Aengilbaldus op 1 oktober 704 aan bisschop Willibrordus is geschonken.  Het domein strekte zich uit tussen de riviertjes de Dommel en de Tongelreep. In het noorden werd het begrensd door het naburige dorp Aalst, en in het zuiden door de grenzen van de gemeente Borkel en Schaft.

De huidige parochie telt volgende kerken en pastorieën:

• De O.L.V.-Presentatiekerk met pastorie in Aalst-Waalre  ;
  • De H. Nicolaaskerk met pastorie in Valkenswaard;
  • De Maria-kerk in Valkenswaard
  • De H. Antonius van Padua-kerk
  • De H. Martinus-kerk in Dommelen
  • De H. Servatius-kerk in Borkel en Schaft
  • De H. Willibrordus-kerk met pastorie in Waalre

De totale parochie telt bijna 30.000 parochianen.