A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie Willibrord

Nieuws


Nieuws

Oproep bisschoppen tot hulp aan vluchtelingen:


In hun schrijven riepen ze onder meer op om op zondag 20 september, aan het begin van de Vredesweek, een kerkdeurcollecte te houden in de parochies, waarvan de opbrengst bedoeld is voor hulp aan vluchtelingen in Nederland en in het land van herkomst.
Oproep bisschoppen tot hulp aan vluchtelingen: rekeningnummer bekend gemaakt
 
In hun communiqué van 8 september gingen de Nederlandse bisschoppen in op de oproep van paus Franciscus aan katholieke parochies en kloosters om hulp te bieden aan vluchtelingen. In hun schrijven riepen ze onder meer op om op zondag 20 september, aan het begin van de Vredesweek, een kerkdeurcollecte te houden in de parochies, waarvan de opbrengst bedoeld is voor hulp aan vluchtelingen in Nederland en in het land van herkomst. Inmiddels is het rekeningnummer bekend waar naartoe deze gelden kunnen worden overgemaakt.
 
In de parochie H. Willibrord - Aalst - Valkenswaard - Waalre zal de extra collecte worden gehouden:
 
20 september a.s. in de H. Nicolaaskerk te Valkenswaard en in de H. Willibrorduskerk te Waalre;
27 september a.s. in de O.L.V. Presentatiekerk te Aalst

De Bisschoppenconferentie zal de opbrengst van de deurcollecte vervolgens overmaken naar katholieke organisaties die zich in Nederland en in verschillende landen van herkomst inzetten voor de vluchtelingen.

Lees hier het volledige communiqué van de Nederlandse bisschoppen

Laatste nieuws

Rond Allerzielen wordt Jheronimus Bosch herdacht met een concert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.

 

Zaterdag 8 oktober is het nieuwe beleidsplan van het bisdom ’s-Hertogenbosch gepresenteerd. Wij geven u alvast een voorproefje.

Vanaf donderdagavond 8 september gaan de bijeenkomsten van de CAFE cursus weer van start. Locatie: Parochiecentum in Valkenswaard naast de Nicolaaskerk.

Alle bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen!

 

Hij heeft zijn preek al klaar. Zaterdag wordt Gerard de Korte geïnstalleerd als bisschop van het bisdom Den Bosch. Het wordt een plechtige viering waarin hij officieel de bisschopszetel inneemt.

Op zondagavond 3 april jl. is oud-pastoor Willy Schaar in het MMC te Veldhoven overleden.

Hij is 78 jaar geworden.

Activiteiten

Komende gebeurtenissen