A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie WillibrordYouCat

YouCat, de jongerencatechismus van de katholieke kerk. Door middel van vragen en antwoorden uit dit boek samen te lezen en met elkaar erover te delen proberen we te ontdekken wat het geloof in God inhoudt en in ons dagelijks leven kan betekenen.

Als voorbeeld de uitleg die op vraag 71 staat gegeven:

Waarom heten de verhalen over Jezus ‘evangelie’: blijde boodschap?

De verhalen over Jezus’ leven, sterven en opstanding zijn het beste wat wij op deze wereld kunnen horen. Ze getuigen dat de in Bethlehem geboren Joodse mens Jezus van Nazareth de mensgeworden ‘Zoon van de levende God’ (Mt. 16, 16) is. Hij is door de Vader gezonden ‘opdat alle mensen worden gered en de waarheid leren kennen’ (1Tim. 2, 4). 

De YouCat verscheen in 2011 gelijktijdig in dertien talen tijdens de Wereldjongerendagen in Madrid. Het is een publicatie waaraan pedagogen, theologen, religieuzen én jongeren gedurende vier jaar hebben samengewerkt. Hoewel in principe dus geschreven voor jongeren, is de YouCat ook heel geschikt voor volwassen die samen willen nadenken over het geloof. Het modernere taalgebruik en de kleurenillustraties zullen al wie jong van hart is aanspreken. Er wordt hetzelfde in behandeld als in de Catechismus van de katholieke kerk, vertrekkende vanuit de vier pijlers van het katholieke geloof:

  • Wat wij geloven

  • Hoe wij de christelijke geheimen vieren

  • Hoe wij in Christus het ware leven vinden

  • Hoe wij kunnen bidden 

De vorige Paus, Benedictus XVI, die in zijn eerdere functie de coördinatie voor de totstandkoming van dit boek op zich heeft genomen, heeft het voorwoord geschreven. Daarbij tekende hij aan:

“Bestudeer de catechismus enthousiast en met volharding! (…) Lees hem samen met iemand anders, een vriend of vriendin, leer met anderen samen, in groepen of netwerken.” Dit hebben wij dus ter harte genomen. We hebben pas een kwart van de vragen gelezen, dus er is nog voldoende materiaal over om een tijdje vooruit te kunnen! 

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagochtend van 10.30 - 12.15 uur in het parochiehuis van de O.L.V. Presentatiekerk aan de Eindhovenseweg 63 te Aalst. Voor de eerste helft van 2016 staan gepland: 27 januari, 9 maart, 20 april en 15 juni.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar: YouCatGroep@outlook.com

Annemarie Kuijpers

Laatste nieuws

Rond Allerzielen wordt Jheronimus Bosch herdacht met een concert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.

 

Vanaf donderdagavond 8 september gaan de bijeenkomsten van de CAFE cursus weer van start. Locatie: Parochiecentum in Valkenswaard naast de Nicolaaskerk.

Alle bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen!

Op zondagavond 3 april jl. is oud-pastoor Willy Schaar in het MMC te Veldhoven overleden.

Hij is 78 jaar geworden.

Paus Franciscus heeft het Heilig Jaar geopend. In een speciale mis op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad sprak hij de gelovigen toe. De paus riep hen op "angst en vrees opzij te zetten". 

 

Activiteiten

Komende gebeurtenissen