A A A

Adres:
Markt 55
5554 CA Valkenswaard
T 040 - 2017574

Facebook Parochie WillibrordVerdiepingsavonden

Verdiepingsavonden op de pastorie in Aalst

Elke derde dinsdagavond van de maand komen we samen in de pastorie in Aalst om ons in het geloof te verdiepen. Iedereen twijfelt wel eens aan zijn geloof of heeft er vragen over. Geloven staat niet los of tegenover ons dagelijks leven; het vormt juist het fundament van ons bestaan. Tijdens de verdiepingsavonden gaan we op een laagdrempelige manier samen ons geloof verkennen. De avonden zijn gebaseerd op de werkwijze van de Basic Christian Community zoals pater Issag die kent vanuit India. Elke avond gaan we dieper in op een evangelietekst. Na een toelichting op de tekst door pater Issag gaan we na wat voor ieder van ons de kern van de pericoop is. God spreekt tot ieder van ons door zijn Woord. Daarom gaat ieder na, welk woord of (deel)zin van het evangelie hem of haar het meeste aanspreekt of raakt. Wat wil God tot een ieder zeggen? En wat betekent dit in het dagelijks leven nu, de huidige situatie? Door dit met elkaar te delen inspireren we elkaar op onze eigen weg van geloof. Zo voelen we ons verbonden met elkaar en met God. Pater Issag leidt de avonden.

Elke avond staat op zichzelf en wordt afgestemd op de aanwezigen. Iedereen kan deelnemen, ongeacht uw achtergrond of niveau. Juist een kritische groep deelnemers maakt de avonden boeiend. Ook als u twijfelt schroom dan niet om een keer mee te doen.

De avonden duren zo’n anderhalf uur.

Wanneer: elke 3e dinsdag van de maand om 20.00 uur;

Waar: in de pastorie in Aalst, Eindhovenseweg 63; 

Om te weten hoeveel koffie en thee we moeten zetten hebben we graag dat u zich vooraf aanmeldt bij Carla Siereveld tel 040 222 07 28 of per email carla.emmerink@gmail.com

U kunt bij haar ook terecht voor meer informatie.

Laatste nieuws

Rond Allerzielen wordt Jheronimus Bosch herdacht met een concert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.

 

Vanaf donderdagavond 8 september gaan de bijeenkomsten van de CAFE cursus weer van start. Locatie: Parochiecentum in Valkenswaard naast de Nicolaaskerk.

Alle bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen!

Op zondagavond 3 april jl. is oud-pastoor Willy Schaar in het MMC te Veldhoven overleden.

Hij is 78 jaar geworden.

Paus Franciscus heeft het Heilig Jaar geopend. In een speciale mis op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad sprak hij de gelovigen toe. De paus riep hen op "angst en vrees opzij te zetten". 

 

Activiteiten

Komende gebeurtenissen